Program Manager – Försvarsindustrin till BAE Systems Bofors

Vem är du:

Du har en bakgrund i svenska Försvarsmakten som officer på relevant nivå eller har arbetat på FMV med erfarenhet av artillerisystem eller liknande.  För att lyckas i befattningen har du en gedigen erfarenhet av projektledning och tillämpar en systematisk projektledningsmetodik. Du är affärsmässig, utåtriktad och har ett ekonomiskt tankesätt. Att ha god förmåga att leda andra och kunna leverera via andra är ett måste i rollen. Du är en god analytiker samt har lätt för att se möjligheter och lösningar på de frågeställningar du ställs inför. God kommunikation och lätthet för att skapa goda relationer är en förutsättning för att lyckas väl i det dagliga arbetet. En akademisk examen eller motsvarande erfarenhet/utbildning är en förutsättning.

Vad är uppgiften:

Programavdelningen söker en driven och målmedveten Program Manager med placeringsort Karlskoga. Programavdelningen ansvarar för genomförande av projekt till samtliga våra kunder på en internationell marknad. Avdelningen ansvarar även för eftermarknad samt merförsäljning inom pågående projekt.

I din befattning som Programledare ansvarar du för att hålla ihop flera större strategiskt viktiga affärsprojekt inom företaget under hela leveransprocessen. Du leder och fördelar arbetsuppgifter för projektets medlemmar, du följer upp mot tidsplaner, du koordinerar projektets arbete, kundkontakter samt leder förhandlingar som kräver stort tekniskt kunnande. Du arbetar övergripande och systematiskt efter vår metodik för projektledning. Du kommer att ha en framträdande roll i verksamheten och erbjuds ett intressant, stimulerande och omväxlande arbete i ett högteknologiskt företag.

Är du intresserad av att arbeta internationellt med projektledning har du nu möjlighet att få en spännande, dynamisk och utmanande roll i vår organisation. Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan.

BAE Systems:

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 350 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition, och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Är detta inte rätt utmaning för dig? Gör en spontanansökan istället.

Region
Karlskoga i Örebro län

Arbetstid / Varaktighet
Detta är en rekrytering, urval och tillsättning kan ske innan annonseringstidens slut.
Heltid, provanställning om 6 månader tillämpas

Lön / Förmåner
Mycket bra och marknadsmässig lön och anställningsförmåner kommer att erbjudas för rätt individ.

ANSÖK OCH REGISTRERA DIG PÅ MILITARY WORKS HEMSIDA.