SCAMA söker en biträdande teknisk chef

I den här rollen kombineras tekniska utmaningar och avancerade tekniska system med ledarskap. Rätt kandidat är en skicklig ingenjör som vill ta klivet in i en ledarroll!

Om företaget

Vårt jobb är att rädda liv och skydda flygplan genom att tillhandahålla nödsystem i världsklass!
Dessa nödsystem installeras på landningsbanor för att fånga och stoppa flygplan som fått problem vid start eller landning. Flygplanen kan väga upp till 40 ton och komma i en hastighet av 350 km/tim.
Som systemleverantör utvecklar, tillverkar och installerar vi dessa system i alla världsdelar. Våra kunder är främst flygvapen och statliga upphandlingsmyndigheter, och vi finns representerade i ca 40 länder. SCAMA är ett familjeägt tillväxtföretag i Östergötland med ett helägt dotterbolag i USA. Med hela världen som arbetsfält och ständigt nya utmanande projekt kan vi erbjuda intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom flera områden.

Hos oss utvecklas anställda och företaget tillsammans. Vi är i dag 30 anställda och ser att vi kommer att fortsätta växa under kommande år. Vi styrs av de utmaningar vi får av våra kunder och inget projekt är det andra likt.

SCAMA som arbetsplats präglas av korta beslutsvägar och en ständig strävan efter förbättring av verksamheten. Genom en växande verksamhet och unika projekt skapas en dynamisk verksamhet där anställda erbjuds varierande arbetsuppgifter, utmaningar och där det finns möjlighet att utvecklas.

Läs gärna mer om SCAMA som arbetsplats på www.scama.se/arbetapascama

Dina arbetsuppgifter

Som biträdande teknisk chef har du i huvudsak tre ansvarsområden. Den största delen är teknikledningsuppgifter, det handlar om att göra prioriteringar tekniskt och att bereda tekniska uppgifter i våra kundprojekt och utvecklingsprojekt. Att i god tid se och göra prioriteringar och hitta lösningar på eventuella flaskhalsar är viktigt för att våra projekt ska bli framgångsrika.

Ditt andra ansvarsområde är ledarskapet. Vår nuvarande tekniska chef närmar sig pension och vill trappa ner och vi siktar på att du inom ett a två år kommer att växa in i rollen att ta över som ledare för vår teknikavdelning och därmed ansvara för resursplanering och personalutveckling av våra skickliga ingenjörer. I takt med att bolaget växer blir du ansvarig för att vidareutveckla rutiner och processer för din avdelning. Du kommer ha stort stöd i nuvarande teknikchef samt i övriga medarbetare för att komma in i vår teknik.

Det tredje ansvarsområdet är ledning och utveckling av hela bolaget tillsammans med övriga ledningsgruppen. Redan från dag ett kommer du ingå i ledningsgruppen för att få en inblick i hur bolagets verksamhet fungerar vilket skapar förutsättningar för att växa in i det strategiska arbetet på ett bra sätt.

Din profil

Vi söker dig med en civilingenjörsutbildning och gedigen yrkeserfarenhet förvärvad från flera olika tekniska roller. I din yrkesroll uppfattas du som erfaren och trygg med en personlig mognad som utgör grunden för en god utveckling in i ledarskapet. Du beskrivs av dina kollegor som en naturlig ledare och har ett intresse av människor, vi förväntar oss inte att du har chefserfarenhet.

Du har en god förmåga till överblick och attraheras av att få jobba med strategiska frågor samtidigt som du har intresse för att fortsatt djuploda i tekniska frågeställningar när det krävs. Vi skapar förutsättningar för att du ska kunna axla ledarrollen som Teknisk Chef inom något/några år, du bidrar med engagemang och ambition att gå i den riktningen!

Flytande svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav.

Vi erbjuder en spännande roll med stora möjligheter att utvecklas såväl tekniskt som personligt i ett bolag där alla medarbetare har överblick över helheten i våra produkter och med stor möjlighet att påverka!

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar vi med Skill. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Välkommen med in ansökan, frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Lena Johansson 0708-52 32 36 eller Susanne Öman 0721-43 33 31.

Urvalsarbetet påbörjas efter jul och nyår och vi vill ha din ansökan senast 10 januari.