SCAMA söker Inköpare!


Om jobbet
Vår mission är att rädda liv och skydda flygplan genom att tillhandahålla utrullningshinder i världsklass!

Utrullningshinder är ett nödsystem som installeras på landningsbanor för att fånga och stoppa flygplan som fått problem vid start eller landning. Flygplanen kan väga upp till 40 ton och komma i en hastighet av 350 km/tim. Våra system möjliggör ett säkert stopp, vilket räddar pilotens liv och skyddar flygplanet.

Som systemleverantör utvecklar, tillverkar och installerar vi utrullningshinder. Våra kunder är främst flygvapen och statliga upphandlingsmyndigheter, och vi finns representerade i ca 40 länder. SCAMA är ett tillväxtföretag på en global marknad med en tydlig målsättning om att bli störst i branschen, vi söker därför ytterligare medarbetare för att ta fler och snabbare steg mot vårt mål.

Vi erbjuder våra medarbetare en internationell och dynamisk arbetsplats, som präglas av varierande arbetsuppgifter och korta beslutsvägar.

Vi söker professionella medarbetare som tar ett stort ansvar för sina egna uppgifter, är drivna av att medverka till vår ständiga förbättring och som vill fortsätta växa med oss.

Läs gärna mer om SCAMA som arbetsplats på www.scama.se/arbetapascama

Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav: Inköpare – 5 års erfarenhet eller mer
Språk
Krav: Svenska, Engelska

Om tjänsten

Vi söker en erfaren teknisk inköpare som ansvarar för det strategiska och operativa inköpet på SCAMA. Du kommer att ha ett helhetsansvar för relationen till våra underleverantörer och anskaffning av tillverkade delsystem, standardartiklar och tjänster som möter våra kvalitets-, tidskrav och resultatmål. Rollen inkluderar prioritering och daglig styrning av företagets inköpsarbete.

För att passa i rollen behöver du ha erfarenhet av tekniskt inköp, både operativt och strategiskt. Du kommer att hantera parallella projekt i olika faser och driva det strategiska inköpsarbetet i gruppen, därför krävs en förmåga att prioritera, planera, dokumentera och driva ditt arbete. Du ska vara metodisk och systematisk i ditt arbete och behärska svenska och engelska till fullo i tal och skrift.

Våra leveranser sker i projektform där inköp utgör en central del i projektets genomförande och där inköpsfunktionen jobbar som en del i ett team i nära samarbete med vår marknads och teknikavdelning. Du ska vara trygg i din roll som ledare och inge förtroende både inom och utanför organisationen.

Som person bör du vara strukturerad och noggrann i detaljer, såväl tekniska som kommersiella och vara tydlig och positiv i dialogen med medarbetare och leverantörer. Du är beredd att ta tag i och lösa problem direkt. Du har en teknisk grund och ett allmänt teknikintresse.

Låter det intressant? Skicka då en ansökan till peter.palm@scama.se

För mer info ring 0142-70200 och fråga efter Peter Palm, Chef för avdelningen Operations eller Marcus Åhagen VD.

Om anställningen

Lön:
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Var ligger arbetsplatsen?
Havrevägen 2
59021 Mjölby
Arbetsgivaren:
Scandinavian Manufacturing Scama AB

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning