SCAMA söker Junior Systemkonstruktör

SCAMA är en av två globala systemleverantörer av utrullningshinder med över 40 års erfarenhet. Utrullningshinder är ett nödsystem för inbromsning av stridsflygplan som alla större flygvapen i världen använder. Systemen fångar plan i nöd och bromsar in dessa vid en avbruten start eller vid problem vid landning.

Vår vision är att rädda liv och skydda flygplan, och vårt mål är att bli marknadsledande. SCAMA söker nu medarbetare för att hjälpa oss ta nästa steg.

Rollen som Junior Systemkonstruktör innefattar flera typer av arbetsuppgifter under vår tekniska avdelning.  Bland arbetsuppgifterna finns konstruktion och dokumentation av system, delsystem och produktionsutrustning samt teknisk förvaltning och systemoptimering. Våra ingenjörer jobbar till en stor del i kundprojekt.

Vi söker nu dig som är nyexaminerad ingenjör. Som individ ser vi gärna att du är driven och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du bör ha lätt att ta till dig ny kunskap och kunna ta dig an utmaningar utanför ditt specifika fält. På grund av företagets mindre storlek tror vi även att du behöver ha förmågan att arbeta med en bredd av arbetsuppgifter och kunna hantera flera ansvar parallellt.

Vi kan erbjuda en internationell och dynamisk arbetsplats med omväxlande uppgifter där du kan växa både som person och i din yrkesroll, både teoretiskt och praktiskt. Du kommer att få arbeta med internationella projekt och ha möjligheten att delta i installationer samt teknikstöd till och på vårt dotterbolag i USA. Under din första tid i rollen kommer du att tilldelas en handledare som hjälper dig att utvecklas till en erfaren konstruktör.

Vårt arbetsspråk är i huvudsak engelska och ser gärna att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Beskriv gärna i din ansökan hur du ser på din kompetens idag och hur du vill utvecklas som person och som ingenjör.

Posta din ansökan till:
SCAMA AB
Box 300
590 21 Väderstad

E-post: marcus.ahagen@scama.se