SCAMA söker Maskinteknisk Systemingenjör

Om jobbet
Vår mission är att rädda liv och skydda flygplan genom att tillhandahålla utrullningshinder i världsklass!

Utrullningshinder är ett nödsystem som installeras på landningsbanor för att fånga och stoppa flygplan som fått problem vid start eller landning. Flygplanen kan väga upp till 40 ton och komma i en hastighet av 350 km/tim. Våra system möjliggör ett säkert stopp, vilket räddar pilotens liv och skyddar flygplanet.

Som systemleverantör utvecklar, tillverkar och installerar vi utrullningshinder. Våra kunder är främst flygvapen och statliga upphandlingsmyndigheter, och vi finns representerade i ca 40 länder. SCAMA är ett tillväxtföretag på en global marknad med en tydlig målsättning om att bli störst i branschen, vi söker därför ytterligare medarbetare för att ta fler och snabbare steg mot vårt mål.

Vi erbjuder våra medarbetare en internationell och dynamisk arbetsplats, som präglas av varierande arbetsuppgifter och korta beslutsvägar.

Vi söker professionella medarbetare som tar ett stort ansvar för sina egna uppgifter, är drivna av att medverka till vår ständiga förbättring och som vill fortsätta växa med oss.

Läs gärna mer om SCAMA som arbetsplats på www.scama.se/arbetapascama

Kvalifikationer
Arbetslivserfarenhet
Krav: Civilingenjör, konstruktion, maskin – 5 års erfarenhet eller mer
Utbildning
Krav: Eftergymnasial utbildning två år eller längre
Språk
Krav: Svenska, Engelska

Om tjänsten

Vi söker en erfaren systemingenjör till vår teknikavdelning för att öka vår kapacitet inom utveckling, marknadsstöd och mer komplexa tekniska utredningar.

Du kommer i rollen som systemingenjör att driva flera parallella tekniska utredningar och utvecklingsprojekt samtidigt som du stöttar marknadsavdelningen i deras försäljning och projektgenomförande. Du måste därför ha förmågan att arbeta med en bredd av arbetsuppgifter och kunna hantera flera ansvar parallellt.

Vi söker dig som har en maskinteknisk utbildning som gärna har arbetat minst 5 år i rollen som ingenjör och känner att du behärskar hantverket. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektstyrd verksamhet och att arbeta med projektspecifika kundstyrda krav som sedan omsätts i småserietillverkning. Våra projekt är alltid unika och kräver alltid ett tekniska anpassningar. I de inledande faserna av ett projekt jobbar vi med det anpassade tekniska underlaget som sedan lämnas till vårt inköp för tillverkning. Allt montage och funktionstester sker i egna lokaler, vi leder det slutliga montaget och funktionskontrollerna på plats och utbildar kundens tekniker på våra system.

För att passa i rollen behöver du vara självständig, självgående och ha förmågan att arbeta i grupp. Våra system innehåller ett brett teknikområde och vi söker medarbetare som har intresse och förmåga att söka ny kunskap även utanför respektive specialområde.

Då vi jobbar på en internationell marknad kan utlandsresor förekomma.

Låter det intressant? Skicka då en ansökan till marcus.ahagen@scama.se.

För mer information om tjänsten ring 0142-70200 och fråga efter Magnus Brynte, Teknikchef eller Marcus Åhagen, VD.

Om anställningen
Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Var ligger arbetsplatsen?
Havrevägen 2
59021 Mjölby
Arbetsgivaren
Scandinavian Manufacturing Scama AB

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning