Sektionschef Produktion till BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

 

Bakgrund
BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 350 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. BAE Systems Bofors har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet. De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Vi söker dig som vill arbeta som sektionschef för sektionen Marin inom Produktion. Sektionen består av ca 20 direktrapporterande personer, varav 2 chefer som leder montaget och arbetar inom dessa områden:

 • Delprojektledning Produktion
 • Beredning & Planering
 • Produktionskvalitet
 • Produktionsteknik
 • Montageledare

Not: Montageledarna leder arbetet inom montage (El, Mek, Hydraulik).

Ansvar och arbetsuppgifter:

Den här tjänsten innebär ett övergripande ansvar att leda och fördela det dagliga arbetet inom produktområde Marin för att säkerställa måluppfyllnad enligt leveransplan, budget och andra styrdokument. Sektionschefen skall tillse att utforma och verkställa att metoder kontinuerligt förbättras på ett produktivt och effektivt sätt utifrån gällande målsättningar, strategier och andra riktlinjer.

Som sektionschef kommer du leda utvecklingen för ingående kompetensområden samt utveckla verktyg och metodik för dessa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Personalansvar
 • Kommunikationsansvar
 • Kompetensutveckling
 • Personalplanering
 • Omkostnadsbudget
 • Arbetsmiljö
 • Verksamhetsutveckling

Förutom en linjechefs generella arbetsuppgifter tillkommer att arbeta i avdelningens ledningsgrupp. Detta innebär att ge råd inför beslut och att genomföra tilldelade uppgifter. Det ingår även att godkänna kalkyler inom den marina verksamheten.

Kvalifikationer och egenskaper:

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning (ekonomisk/teknisk) eller motsvarande, kompletterad med någon projektledarutbildning/chefsutbildning. Har du dessutom erfarenhet från förbättringsarbete/LEAN är detta meriterande.
Tidigare erfarenhet från chefsbefattning är meriterande.
Du är en god kommunikatör, har lätt för att skapa goda relationer, har förmågan att kunna engagera människor och är drivande. Du har förmåga att prioritera och att fatta beslut inom ditt ansvarsområde.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där vi hela tiden utmanar oss själva med ett mål i sikte – att vara bäst i världen. Som anställd hos oss på BAE Systems i Karlskoga för du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Vi är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet. Därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. Vi strävar alltid efter mångfald och ser därför gärna kvinnliga sökande.

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och därför har vi krav på dokumenterat svenskt medborgarskap innan eventuell intervju.

Vi undanber oss vänligt men bestämt kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i dessa rekryteringar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:

Lars Hörnell, Chef Produktion, 0586-733 184
Emma Ekbäck Nermark HR, 0586-733 367

Fackliga företrädare:

Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606
Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151

Ansökan skickar du i form av CV och personligt brev senast 2018-03-15