Senior jurist inom säkerhetsskydd

Inom Knowit Insight, som är Knowits managementkonsultverksamhet, använder vi insikter, strategier och förändringsledning för att hjälpa våra kunder att stärka och utveckla sina egna förmågor. Ett av våra fokusområden är cybersäkerhet och juridik, där vi bl.a. bidrar till att stärka Sveriges säkerhet genom vårt arbete inom säkerhetsskydd. Här erbjuder vi en unik kombination av såväl juridisk som operativ, taktisk och strategisk expertkompetens. Vi har mycket stor efterfrågan på våra tjänster och behöver bli fler. Vill du bli en av oss?

Vill du vara med och skydda det mest skyddsvärda i vårt samhälle tillsammans med drivna och engagerade kollegor hos betydelsefulla kunder? Trivs du med att leda leveransteam samtidigt som du själv kan utvecklas tillsammans med andra experter? Är det viktigt för dig att arbeta med stimulerande uppdrag och samtidigt ha kul på jobbet? Då kan rollen som senior jurist och konsult inom säkerhetsskydd vara något för dig.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för säkerhet i allmänhet och säkerhetsskydd i synnerhet och som vill bidra till att stärka säkerhetskänsliga verksamheter och Sveriges säkerhet som juridisk konsult. Förutom att du är en mycket skicklig jurist inom säkerhetsskydd och gillar att anta nya utmaningar, behöver du vara utåtriktad, en god pedagog och kunna omsätta kundbehov till praktiska lösningar. Vi tror att du har en stark motivation som visar sig i att du vill vara med och utveckla vår affär vidare samtidigt som du är en god förebild och lagspelare. Du måste vidare behärska svenska och engelska flytande i tal och skift samt ha en mycket god stilistisk förmåga.

Vi tror att du är jur.kand. eller motsvarande och har minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete kopplat till säkerhetsskydd; som anställd på myndighet eller i annan säkerhetskänslig verksamhet eller som konsult. Du har praktisk erfarenhet av ett eller flera av områdena säkerhetsskyddad upphandling, informationssäkerhet inklusive informationsklassning under säkerhetsskyddslagen, framtagande av styrdokument, föreskrifter eller interna rutiner och säkerhetsprövning. Om du även har erfarenhet från tillsynsmyndighet eller av intern kontroll, av att ha utbildat andra i säkerhetsskydd, av e-förvaltningsrätt eller upphandlingsrätt eller om du tidigare har jobbat som konsult är det meriterande.

Våra kunder är allt ifrån stora statliga myndigheter till små privata aktörer och finns i olika sektorer, såsom exempelvis energi, finans och elektroniska kommunikationer. Det de alla har gemensamt är sin säkerhetskänsliga verksamhet, vilket ställer krav på att du har gott omdöme och hög säkerhetsmedvetenhet. Dina personliga egenskaper är därför av stor betydelse för rollen.

Om tjänsten

I rollen som senior jurist och konsult kommer du att varva konsultrollen med att utveckla affären, leda leveransteam och kompetensutveckla medarbetare och kollegor. Vi jobbar ofta tillsammans i team, vilket ger dig möjlighet att utvecklas genom att samverka med andra i gruppen; vid sidan av ytterligare en jurist även konsulter med såväl strategisk som operativ/taktisk profil.

Vi erbjuder
Vi erbjuder spännande arbetsuppgifter i en dynamisk miljö präglad av stor öppenhet, engagerade kollegor och mycket hög kompetens. Vi ser medarbetarna som vår främsta tillgång och för oss är det grundläggande att alla medarbetare utvecklas och mår bra. Att hitta en balans mellan privatliv och arbetsliv är en mycket viktig del i det. Vi har också en förmånlig föräldrauppfyllnad samt bra pensions- och försäkringsvillkor.

Vi tycker även att en inkluderande kultur och ett gott arbetsklimat är viktiga delar. Vi prioriterar jämställdhetsfrågor högt och är mycket glada och stolta över att vårt arbete inom området nyligen resulterade i att vi blev utsedda till börsens mest jämställda bolag.

Placeringsort för tjänsten är i Stockholm och våra uppdrag finns vanligtvis i närområdet. Resor inom landet kan förekomma, men då med god framförhållning.

Ansökan
Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan senast den 31 augusti. På grund av att det är semestertider kommer vi inte att börja behandla inkomna ansökningar förrän vid ansökningstidens utgång.

Frågor om tjänsten besvaras av Marie Sjöberg på mobilnummer 070 – 559 33 78 eller e-post marie.sjoberg@knowit.se.

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Carlos Marjasin på mobilnummer 076-812 01 09 eller e-post carlos.marjasin@knowit.se

Knowit Insight är med över 300 medarbetare en av de starkare digitala managementkonsulterna i Norden. Vi är specialiserade på att hjälpa våra kunder utveckla och förstärka de förmågor som krävs av framgångsrika organisationer i framtiden.