SnigelDesign söker en Sales & Marketing Manager

SnigelDesign är ett entreprenöriellt företag med högt anseende i sin bransch. Vi har en 30-årig historia av att förse svensk och utländsk militär, poliser och annan insatspersonal med funktionella, slitstarka och säkra kläder och utrustning för att göra arbetet bekvämare, enklare och i bästa fall säkrare för de människor som varje dag riskerar sina liv för att försvara våra mänskliga rättigheter.

Arbetsuppgifter

I den nya rollen som Sales & Marketing Manager axlar du ett helhetsansvar för försäljningen och marknadsföringen av SnigelDesign globalt. Du arbetar med såväl merförsäljning hos befintliga kunder, bearbetning av nya kunder och ansvar för försäljningsorganisationen. SnigelDesign verkar inom Sverige och i Europa, främst i Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Då SnigelDesign är ett litet bolag är arbetsuppgifterna varierade mellan högt och lågt, en stark team-anda genomsyrar bolaget och alla hjälps åt för att hitta de bästa lösningarna.

SnigelDesign befinner sig i en fas av stark tillväxt, både i Sverige och utomlands, och vi gör affärer på i huvudsak tre sätt: offentliga upphandlingar, direkta projekt med OEM/Integratörer eller slutkunder och via vårt distributörs- och återförsäljarnätverk. En nyckelroll i vår fortsatta utveckling kommer vara denna nya funktion vars uppgifter idag sköts av VD.

Som Sales & Marketing Manager rapporterar du direkt till VD och ingår i företagets ledningsgrupp tillsammans med cheferna för Produktledning & Utveckling och Produktion & Logistik. Placering är vid företagets huvudkontor i Farsta men tjänsten kräver regelbundna resor både i Sverige och utomlands.

Bolagets storlek gör beslutsvägarna korta och egna idéer möjliga att realisera. Detta är en ny roll och du kommer ha stor möjlighet att påverka dess innehåll och omfattning.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för fortsatt ökad försäljning.
 • Leda, följa upp och utveckla försäljningsorganisationen mot uppsatta mål.
 • Driva egna affärer, utveckla nyckelkonton och projektleda anbudsinlämningar.
 • High-level försäljning inför offentliga upphandlingar.
 • Affärsutveckling (nya marknader, nya användningsområden för befintliga produkter).
 • Försäljningsbudget (upprätta, förankra, följa upp, korrigerande åtgärder).
 • Ta fram en markandsföringsplan
 • Beställare av marknadsföringsmaterial från Produktledning.
 • Personalansvar för försäljningsavdelningen.
 • Implementera och löpande utveckla säljstödsverktyg och CRM-system.
 • Administrera, utvärdera och utveckla incitamentsprogram för avdelningen.

Din profil

Vi söker dig med akademisk utbildning och minst 5 års erfarenhet av säljledning. Du har internationell erfarenhet och det är meriterande om du har arbetat med försäljning i Tyskland, Storbritannien eller Frankrike. Du har erfarenhet av att utveckla egna kundrelationer och driva affärer från första kalla samtalet till löpande återköp samt är en mycket van användare av de vanligaste mjukvarorna (Officepaketet, säljstöd etc). Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande med militär erfarenhet, kunskaper inom offentlig upphandling och tidigare erfarenhet av direkt personalansvar. Kunskaper i ytterligare språk är också meriterande.

Som person är du vaken, hungrig och initiativrik med stort eget driv. Du har självförtroende att tro på dina egna idéer i en miljö med många viljestarka individer. Du har ett gott ledarskap, har lätt för att skapa relationer och arbetar alltid med affären i fokus.

Vi är en del av den svenska försvarsindustrin och våra etiska grunder är viktiga för oss. Vi tillverkar endast skyddande utrustning och gör bara affärer med kunder som delar våra värderingar. Som medarbetare hos SnigelDesign är det viktigt att du ser på detta på samma sätt.

Eftersom rollen ger tillgång till konfidentiell information kan bakgrundskontroll för säkerhetsprövning bli aktuellt.

Vad vi erbjuder dig

Vi är en liten organisation med stora planer. Vi erbjuder marknadsmässig lön med fast och resultatbaserad del samt ytterligare förmåner. Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig möjligheten att utvecklas tillsammans med organisationen och dina kollegor samtidigt som du bidrar till en förbättrad arbetsmiljö för människorna med de farligaste jobben i världen.

Välkommen till en arbetsplats som gör skillnad!

Ansökan

Låter detta intressant och utmanande? Skicka in din ansökan i form av CV och ett personligt brev via HRM:s hemsida.

Länk till annons:

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 19e september 2021.

I denna rekrytering samarbetar SnigelDesign med HRM Affärsutveckling AB. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta HRM:s ansvariga rekryteringskonsulter Albert Lundgren på e-post albert.lundgren@hrmab.se, telefon +46 70 236 36 99 samt Jeanette Reuterskiöld på e-post jeanette.reuterskiold@hrmab.se