Syntell söker en ILS-Manager

Beskrivning av jobbet:

Att utveckla tekniska system med fokus på integrerat logistikstöd (ILS) kräver en helhetssyn med avseende på projektledning, driftsäkerhet, underhåll och förnödenhetsförsörjning och teknisk information. Den person vi söker skall kunna leda arbete, lösa problem och kommunicera lösningar med våra kunder. Därtill bör kunskap om hur man integrerar och implementera metoder inom driftsäkerhetsdomänen i systemets alla livscykelfaser, särskilt under studie/koncept- och utvecklingsfasen. Viktiga arbetsområden innefattar att definiera, specificera, bryta ned och allokera krav avseende driftsäkerhet samt budgetera för dessa krav. Att mäta och följa upp mognaden av driftsäkerhetsarbetet i verksamheten är ytterligare ett fokusområde. Vi söker dig som kan skapa och leda ett driftsäkerhetsprogram för att möjliggöra utvecklandet av kostnadseffektiva och konkurrenskraftiga militära fordonssystem.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

Ansvara för driftsäkerhetsarbetet, strategi, analyser, test och uppföljningar i utvecklingsfasen. Påverka design/konstruktion från främst funktionssäkerhets- och underhållsmässighetssynpunkt genom driftsäkerhetsmodellering, prediktering och analys.
Upprätta budget och kostnadsmodeller inom driftsäkerhet för övergripande system som delsystem och komponentnivå.
Definiera systemkrav avseende driftsäkerhet i konkurrensupphandling.

Kvalifikationer:

Som person tror vi att du har ledaregenskaper, är analytisk, metodisk/strukturerad, kundfokuserad med hög leveranskapacitet i komplexa och krävande miljöer. Du är en självständig och relationsbyggande person med goda lagspelaregenskaper. Du har även ett genuint intresse för teknik med ett holistiskt synsätt.

  • Minst 5 års erfarenhet av ILS management.
  • Resultatinriktad och organiserad
  • Minst B.Sc. eller M.Sc. inom maskinteknik, industriell ekonomi, teknisk fysik, eller motsvarande relevant akademisk bakgrund.
  • Förtrogen med projektledningsmetodik och Systems Engineering, med fördel certifierad.
  • God kännedom ingående ILS elementen, i synnerhet LSA. Driftsäkerhet, Publikationer, Supply och Support.
  • Förtrogen med standarder inom området som t.ex. ASD3000L, DEF-STD-0060, MIL-STD-1388-1A/2B och ISO 15288/15289.
  • Förtrogen med Life Cycle Cost-modeller (LCC)
  • Utpräglad förmåga att kommunicera lösningar och samarbeta i integrerade projektteam
  • Stark förmåga att samarbeta i cross-funktionella miljöer på alla nivåer i organisationer

Vi erbjuder

Möjligheten till spännande och utvecklande jobb då Syntell jobbar med många av Sveriges ledande industriföretag och myndigheter. Vi samarbetar också med universitet och högskolor.

Syntell är aktiva medlemmar av INCOSE (International Council on Systems Engineering) och baserar vårt arbete på internationella standarden ISO/IEC/IEEE 15288. Vi utvecklar och genomför utbildningar inom ILS, såsom på vår populära sommarskola på Utö. Vi har egna online-utbildningar, som vi erbjuder alla nyanställda.

På Syntell är vi beredda att hjälpas åt för att göra det enklare för våra kunder att lyckas med det komplexa och svåra. Tillsammans i team med kunden.

Det är viktigt att du som arbetar hos oss hittar en bra balans mellan arbete och fritid. Därför anordnar vi seminarier och kompetensutveckling, roliga aktiviteter och har engagerade chefer och mentorer. Hos oss är du vår viktigaste tillgång!

Om Syntell:

Syntell grundades 1994 och är en av Skandinaviens ledande konsult- och utbildningspartner. Vi är privatägt, oberoende och omsätter ca 120 MSEK per år. Vi är verksamma framför allt i Sverige, Norge och Finland, men har även samarbete i ytterligare en handfull länder. Vårt mål är att öka våra kunders konkurrenskraft och interna effektivitet. Detta gör vi genom att förbättra våra kunders förmåga att hantera system i komplexa miljöer över systemens hela livstid. www.syntell.se