Syntell söker Systemingenjör med intresse för framtidens träningssimulatorer

Vi söker dig som har erfarenhet från att jobba med såväl mjukvara som hårdvara och kan påvisa ett genuint intresse och fallenhet för att hantera komplexa och komplicerade problemställningar som kräver ett tvärfunktionellt agerande. Du har kanske erfarenhet från användning, underhåll och utveckling av simulatorer eller liknande system samt vill bidra till utvecklingen av nästa generations träningssystem.

Meriterande egenskaper och erfarenheter

Förutom den tekniska kompetensen är det viktigt att:

 • Du har god kommunikativ förmåga
 • Du ser tjusningen med att vara konsult
 • Du definierar och löser problem utifrån ett helhets- och livscykelperspektiv
 • Du tar egna initiativ och arbetar effektivt både självständigt och i team
 • Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på engelska och svenska

Vi ser gärna att du är högskoleingenjör eller har liknande likvärdig utbildning. Har du dessutom ett extra djup inom några av dessa områden är det meriterande:

 • Visuella system, spelmotorer och simuleringsplattformar
 • Digitalisering av utbildning, nätbaserat lärande och digitala lärplattformar
 • Lösningar för immersiv syntetisk omgivning (xR)
 • Live-/virtual-/constructive-simulering
 • Distribuerad simulering och multiplayermiljöer
 • Säkerhetskritisk miljö och verksamhet, till exempel totalförsvar eller blåljus
 • Är certifierad systemingenjör (t ex ASEP, CSEP) enligt INCOSE
 • Modellering och simulering t ex av fordon, farkoster, miljöer, terränger etc.

Om jobbet

Som systemingenjör ingår du i vårt konsultteam inom tekniskt systemstöd för utbildningsmateriel och simulatorer. Vi jobbar nära kunden och slutanvändare med uppdrag i alla skeden av systemens livscykel.

Du tar med dig din tekniska kunskap och breddas genom att arbeta med olika metoder för utveckling av produkter och tjänster under systemets livstid såsom analys och definition av intressenters behov, kravhantering, systemmodellering, riskhantering, konfigurationsledning, verifiering och validering.

Vi erbjuder

Möjligheten till spännande och utvecklande jobb då Syntell jobbar med många av Sveriges ledande industriföretag och myndigheter. Vi samarbetar också med universitet och högskolor.

Syntell är aktiva medlemmar av INCOSE (International Council on Systems Engineering) och baserar vårt arbete på internationella standarden ISO/IEC/IEEE 15288. Vi utvecklar och genomför utbildningar inom Systems Engineering, såsom vår populära sommarskola på Utö. Vi har egen online-utbildning, som vi erbjuder alla nyanställda.

På Syntell är vi beredda att hjälpas åt för att göra det enklare för våra kunder att lyckas med det komplexa och svåra. Tillsammans i team med kunden.

Det är viktigt att du som arbetar hos oss hittar en bra balans mellan arbete och fritid. Därför anordnar vi seminarier och kompetensutveckling, roliga aktiviteter och har engagerade chefer och mentorer. Hos oss är du vår viktigaste tillgång!

Låter det intressant? Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Om Syntell:

Syntell grundades 1994 och är en av Skandinaviens ledande konsult- och utbildningspartner inom hantering av komplexa tekniska system. Vi är privatägt, oberoende och omsätter ca 120 MSEK per år. Vi är verksamma framför allt i Sverige, Norge och Finland. Vårt mål är att öka våra kunders konkurrenskraft och interna effektivitet. Detta gör vi genom att utveckla våra kunders förmåga att hantera system i komplexa miljöer över systemens hela livstid. www.syntell.se

We are always looking for good systems engineers, if you are looking for a new challenge contact us.