Systecon söker Försvarskonsult med fokus på driftsäkerhet, underhåll och LCC (Life Cycle Cost)

Vill du hjälpa till att öka försvarsförmågan på ett kostnadseffektivt sätt?
Välkommen till Systecon!

Din roll hos oss. Systecon är inne i en spännande fas med många intressanta projekt inom försvarsområdet. Nu söker vi fler engagerade, begåvade och nyfikna medarbetare som vill jobba med de mest komplexa och utmanande försvarsprojekten. Vi hjälper våra kunder under hela produktlivscykeln och skapar långsiktigt kostnadseffektiva system med tillhörande underhållslösningar. Med stöd av vår världsledande programvara Opus Suite är vi experter på att analysera och optimera kundernas tekniska system för att hitta den optimala balansen mellan prestanda och livscykelkostnader.

Som konsult hos oss kommer du att arbeta med allt från upphandling och utveckling, till drift- och underhållsfrågor. Mer konkret kan det innebära:
• optimera totalsystemet utifrån ett livscykelperspektiv med avseende på operativ förmåga och LCC
• ställa rätt krav i upphandlingar och välja rätt produkt
• leda projekt inom LCC/ILS, t.ex. driftsäkerhet eller underhållsutveckling
• analysera och dimensionera underhållsbehov, -strategier och -resurser
• följa upp produktionen, hitta kostnadsdrivare och flaskhalsar
• utveckla arbetssätt och stödsystem för militära system
• bearbeta och kvalitetssäkra information kring militära system och dess underhåll
• arbeta med förändring av processer, rutiner och regelverk kring underhåll och uppföljning

Vår primära konsultmarknad utgörs av försvarsindustri och försvarsmyndigheter i Norden samt transportsektorn.

Är du rätt person för oss? Vi söker i första hand dig som är civilingenjör med flera års erfarenhet och som har en vilja att utvecklas och lära dig mer. Du har helst kunskap inom driftsäkerhet, LCC och ILS, samt erfarenhet och ett intresse för teknikprojekt eller att jobba med modellering och simulering. Du har erfarenhet och flexibiliteten att både kunna leda och delta i ett projektteam. Du har vidare jobbat i försvarsprojekt och/eller har en försvarsmaktsbakgrund, t.ex. som teknisk officer.

Din personlighet är viktig för oss. Du har förmåga, vilja och driv att både skapa och utveckla kundrelationer och affärer. Du brinner lika mycket för teknik som för att resonera fram smarta lösningar tillsammans med kunden. Du är utåtriktad, och kan ta för dig, samtidigt som du är prestigelös och tycker om att samarbeta med begåvade kollegor, både internt och externt. Du är också en flexibel problemlösare som, tack vare din analytiska förmåga, ser till att allting går att lösa.

Systecon erbjuder dig en inspirerande, innovativ och uppskattande arbetsmiljö i ett växande företag. Vi ställer höga krav på våra medarbetare men ger samtidigt stor frihet och möjlighet till balans mellan arbete, fritid och familjeliv. Vi tycker också att det är viktigt med samarbete och gemenskap – vi hjälper varandra och har metoder, kunskap och stor erfarenhet att luta oss emot. De flesta av våra medarbetare är delägare i företaget, vilket även du kan komma att erbjudas på sikt. Vi har kontor i centrala Stockholm och Malmö samt samarbetspartners i ett stort antal länder, däribland England, USA och Australien. För denna tjänst gäller i första hand placering i Stockholm. Välkommen till ett litet men globalt företag som arbetar för att flytta gränserna när det gäller kostnadseffektiv logistik!

Läs gärna mer om oss på www.systecongroup.com/se

Är du intresserad? Skicka in din ansökan till rekrytering@systecon.se.

Frågor om tjänsten besvaras av Anders Carlsson, Konsultchef Försvar & Säkerhet,
mobil 0765262669, e-post anders.carlsson@systecon.se