Systecon söker junior utvecklare

Hur mycket kostar egentligen ett flygplan? Den frågan innehåller så mycket mer än att bara se på prislappen. Komplexa tekniska system som ett flygplan behöver analyseras i detalj över hela livslängden för att se till att design, underhåll och drift ger den tillgänglighet som krävs till den lägsta möjliga kostnaden. För att lyckas med det krävs rätt metoder och kraftfulla verktyg. Vill du vara med och utveckla dessa verktyg har Systecon rollen för dig! Välkommen med din ansökan redan idag!

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker en junior utvecklare till internationella Systecon som fortsätter sin tillväxtresa. Du kommer till en arbetsplats med familjär stämning där du får tryggt stöd av kunniga kollegor. Du får en fadder i teamet för att du ska få så bra förutsättningar som möjligt att lyckas i din nya roll. Här får du grotta ner dig i mjukvaruutveckling i Systecons rymliga lokaler mitt i Vasastan.

Läs mer om rollen som utvecklare hos Systecon här

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Systecon.

ARBETSUPPGIFTER
Som junior utvecklare kommer du arbeta med att programmera och vidareutveckla Systecons produktsvit – Opus Suite. Opus Suite består av optimerings-, simulerings- och kostnadsberäkningsverktyg.

Du kommer att arbeta tillsammans med teamet i utvecklingssteg som typiskt sträcker sig ett par månader. Systecon arbetar enligt Kanban-metodiken, med automatiserade leverans- och valideringsflöden, så att hela teamet arbetar mot gemensamma mål.

Du kommer till exempel att:

Vidareutveckla algoritmer och GUI i Opus Suite

Utreda och utveckla nya funktioner och applikationer och kundanpassningar

Jobba med automatisk såväl som manuell system- och enhetstestning

Granska kod

Ge kundstöd i form av support eller konsultuppdrag

Tjänsten passar dig som vill jobba i en utvecklarroll som verkligen låter dig fokusera på dina uppgifter. Du kommer till ett team med hög kompetensnivå som jobbar nära kunderna, vilket innebär att du snabbt får ett kvitto på att det du gjort är skapar värde.

VI SÖKER DIG SOM
Har tidigare erfarenhet inom data/programmering

Har en akademisk utbildning med betydande inslag av programmering och datavetenskap (motsvarande civ. ing. Datateknik)

Det är meriterande om du…

Har kunskaper i objektorienterad design och utveckling, i synnerhet C++

Har erfarenhet av och intresse för utveckling av användargränssnitt

Har studerat tillämpad matematik – gärna optimering, simulering eller statistik

Erfarenhet av Python, Jenkins, Git, Javascript

Som person är du nyfiken på nya tekniker och har lätt för att samarbeta. Du är orädd och vågar ta plats i ditt team och stå upp för dina idéer. Vidare driver du dina processer framåt på ett självgående sätt och jobbar effektivt även när det saknas detaljerade specifikationer. Du är ansvarsfull och ser hur ditt arbete bidrar till helheten och driver Systecon framåt. Vi kommer även att lägga vikt vid din sociala förmåga i denna process och ser gärna att du är en person som sprider energi till gruppen.

ÖVRIG INFORMATION
Start: Höst 2018

Lön: Enligt överenskommelse

Placering: Vasastan, Stockholm

Kontaktuppgifter: Linda Hellman, linda.hellman@academicwork.se

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Systecons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.