W5 Solutions Production söker en Utvecklingsingenjör

W5 Solutions levererar högteknologiska system och lösningar till svenska och internationella försvarsentreprenörer och myndigheter. Vi har expertis inom utbildning och simulering, uppdragssystem, kommunikation och strömförsörjning med ytterligare supportfunktioner såsom utbildning, reparation och underhåll inom försvarssektorn.

W5 Solutions är en sammanslagning av tre företag inom försvars- och samhällssäkerhetssektorn och finns fördelade på fyra siter, där Solna och Älmhult är produktionsenheter, Nacka är sälj- och huvudkontor och Växjö vårt VR-center. Vi levererar högteknologiska system och lösningar till svenska och internationella myndigheter och företag inom försvar- och samhällssäkerhetssektorn.

Vi ser våra medarbetare som vår främsta tillgång och lägger stor vikt vid individens utveckling. Som arbetsgivare vill vi skapa en trivsam och inkluderande arbetsmiljö.

Som analog utvecklingsingenjör är din huvuduppgift teknikutveckling där även testning och provning efter utvecklingen ingår. Huvudområdet är inom kommunikationslösningar och kabeltillverkning. I ditt arbete ingår även att ta fram nya tekniska lösningar samt vidmakthålla äldre analoga tekniska lösningar.

Du kommer att optimera och förvalta och dokumentera våra produkter. Som utvecklingsingenjör ansvarar du för att driva dina projekt framåt självständigt.

Centrala delar i rollen är arbete med HP-VEE (Agilent VEE/Keysight) – Lab View samt mekanisk konstruktion och produktifiering. En del projekt omfattar siteöverskridande samarbete och innefattar en del resande.

Har du ett intresse och erfarenhet för utveckling av analog elektroteknik och kommit en bit i din karriär. Är du initiativtagande och trivs med att driva dina egna projekt? Då har W5 Solutions Production AB tjänsten du söker!

Din profil
Vi söker dig som är utbildad ingenjör eller har motsvarande praktisk erfarenhet som utvecklingsingenjör. Utöver din utbildning har du en gedigen erfarenhet och kunskap inom analog teknik samt om programmerbar logik, VHDL. För att passa i rollen som utvecklingsingenjör tror vi att du är initiativtagande, noggrann och gillar att arbeta självständigt samt har förmåga att lösa problem. Du är tekniskt intresserad och har kanske hållit på med ljud och HiFi.

Som person är du lösningsorienterad och gillar att få saker gjorda. Kommunikativ förmåga är en viktig egenskap då utvecklingsarbetet sker i nära samarbete med våra kunder. Vi lägger stor vikt vid din person då vi söker en lagspelare.

Tjänsten är en direktrekrytering till W5 Solutions Production AB som tillämpar sex månaders provanställning.

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Uppstart: Snarast eller enligt överenskommelse.
Ort/Placering: Solna.
Omfattning: Heltid, dagtid.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Ansökningstid: Senast 3/10.